Κακοκαιρία πλήττει το Μπανγκλαντές – 21 νεκροί από κεραυνούς

Νεα


Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει από χθες, Παρασκευή, τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στο Μπανγκλαντές και περισσότεροι από 4 εκατομμύρια έχουν εγκλωβιστεί λόγω των πλημμυρών, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Από χθες έχουν σκοτωθεί 21 άνθρωποι από κεραυνούς, ενώ άλλοι 4 από κατολισθήσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πλημμύρες απειλούν συχνά εκατομμύρια κατοίκους της χώρας αυτής, αλλά σύμφωνα με ειδικούς οι κλιματικές αλλαγές έχουν αυξήσει την συχνότητά τους, την σοβαρότητά τους και τον αιφνίδιο χαρακτήρα τους.

Το μεγαλύτερο μέρος του βορειοανατολικού τμήματος του Μπανγκλαντές έχει βυθιστεί στο νερό και εστάλη ο στρατός για να απομακρύνει τους κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες περιοχές από τις πλημμύρες. Σχολεία μετατράπηκαν σε καταφύγιο έκτακτης ανάγκης για να υποδεχθούν τους κατοίκους χωριών που πλημμύρισαν μέσα σε μερικές μόνον ώρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Όλο το χωριό βυθίστηκε στο νερό την Παρασκευή το πρωί και εγκλωβιστήκαμε όλοι“, δήλωσε ο Λόκμαν, που ζει μαζί με την οικογένειά του στο χωριό Κομπανιγκάνι. “Αφού περιμέναμε όλη την ημέρα πάνω στην στέγη του σπιτιού μας, ένας γείτονας μας έσωσε με μια αυτοσχέδια βάρκα. Η μητέρα μου είπε ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ στη ζωή της τέτοιες πλημμύρες“, πρόσθεσε ο 23χρονος.

Δύο μέρες χωρίς φαγητό

Η Άσμα Άκτερ, μια γυναίκα που σώθηκε από την άνοδο της στάθμης των υδάτων, είπε ότι η οικογένειά της δεν έχει μπορέσει να βρει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr