Κακοκαιρία: Οχυρώνονται στη Βόρεια Εύβοια – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε επιφυλακή (video)

Νεα


Πρόσκαιρα έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικού χαρακτήρα, πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής ενώ η αστάθεια αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου και σε κάποιες περιοχές και τα ξημερώματα της Κυριακής. Η Θεσσαλία η Εύβοια και οι Σποράδες είναι μεταξύ των περιοχών όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.Στο χωριό Αχλάδι της Εύβοιας οι κάτοικοι «οχυρώνουν» τις κατοικίες τους και προετοιμάζονται για τις έντονες βροχοπτώσεις που αναμένονται το βράδυ του Σαββάτου (9/7).

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ισχυροί άνεμοι και βροχές θα πλήξουν, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι οποίες κατά τόπους που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών ακόμη και χαλάζι.

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας μίλησε στην ΕΡΤ για τα προβλήματα που παρουσιάστηκε μετά την τρίωρη καταιγίδα, λέγοντας ότι όλα τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν.

Στη Θάσο λόγω της έντονης βροχόπτωσης φούσκωσε ένα ρέμα με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της πυροσβεστικής στα Λιμενάρια και τον Ποτό Θάσου. Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις δύο περιοχές, όπου εντοπίστηκαν και τα περισσότερα προβλήματα, ενώ και σε άλλα σημεία του νοτιοανατολικού τμήματος του νησιού, όπως στην Αστρίδα, έκλεισαν δρόμοι από τα φερτά υλικά που παρέσυραν τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr