Καβάλα: Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την τιμωρία του συνοδού ασθενούς που επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλεύτρια

Τα Νεα της Περιφερειας


Την παραδειγματική τιμωρία του ατόμου που επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλεύτρια της κλινικής κόβιντ του Νοσοκομείου Καβάλας ζητούν με ανακοίνωσή τους, οι Νοσοκομειακοί Γιατροί.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης όταν συνοδός ασθενούς πληροφορήθηκε τον θάνατό της. Παρενέβη η ασφάλεια του νοσοκομείου και οδηγήθηκαν όλοι στην αστυνομία. Υποβλήθηκαν μηνύσεις σε βάρος του από τον γιατρό και τη νοσηλεύτρια. Και ο ίδιος από την πλευρά του υπέβαλε μήνυση και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας, μέσω της Ένωσής τους, καταδικάζουν την επίθεση τονίζοντας ό τι πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί και να χειροδικεί εις βάρος γιατρών και νοσηλευτών.

Καλούν το Υπουργείο να προστατεύσει τους Υγειονομικούς με ενισχυμένη φύλαξη των χώρων του Νοσοκομείου.

«Το ότι παλεύουμε καθημερινά να κρατήσουμε όρθιο το Νοσοκομείο μας, κακοπληρωμένοι, με άθλια ωράρια, εις βάρος της ψυχικής και σωματικής μας υγείας δεν σημαίνει πως είμαστε αναξιοπρεπείς για να ανεχόμαστε επιθέσεις εις βάρος μας χωρίς να ζητούμε την προστασία του Νόμου» τονίζουν.

Καλούν δε τους πολίτες να συνταχθούν στον αγώνα των γιατρών για την στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Μήνυση θα καταθέσει και η διοίκηση του Νοσοκομείου.



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr