Κέρκυρα: Συνάντηση ξενοδοχοϋπαλλήλων – ξενοδόχων για τα εργασιακά

Τα Νεα της Περιφερειας


Συνάντηση μεταξύ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, με αντικείμενο τα εργασιακά προβλήματα που καταγράφονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Σταμάτης Πελάης, τόνισε ότι στο πλαίσιο της κερδοφορίας που καταγράφουν τα ξενοδοχεία όλου του νησιού, θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών, αλλά και στην επίλυση προβλημάτων που παρατηρούνται με τις εργασιακές σχέσεις, με παράλληλη έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης, ανέφερε ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αλλά και σύγκλιση όσον αφορά στην ανάγκη εφαρμογής της ΣΣΕ από το σύνολο των επιχειρήσεων, προαγωγής της εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο χώρο, αλλά και κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.

Σε γραπτή της ανακοίνωση η Ένωση Ξενοδόχων, αναφέρει: «Μετά από σχετική πρόσκληση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 συνάντηση στα γραφεία του εργατικού κέντρου μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.
Η θέση της ΕΞΚ ήταν και παραμένει η πιστή τήρηση της υποχρεωτικής Γενικής Κλαδικής ΣΣΕ από όλα τα ξενοδοχεία και η πίεση προς τα αρμόδια όργανα του κράτους για ελέγχους παραβατικότητας.
Τονίσαμε επίσης…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr