Κέρκυρα: Παραχωρείται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο το πρώην δημοτικό σχολείο στην Κορακιάνα

Τα Νεα της Περιφερειας


Ένα νέο «πνεύμονα» πολιτισμού και ανάπτυξης αποκτά η περιοχή της Άνω Κορακιάνας μετά την παραχώρηση χρήσης από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων του πρώην Δημοτικού Σχολείου της περιοχής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρο προκειμένου το κτίριο να χρησιμοποιηθεί για ακαδημαϊκές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος. 

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης χρήσης, διάρκειας 30 ετών, το πρώην Δημοτικό Σχολείο Άνω Κορακιάνας θα αποκατασταθεί και θα συντηρηθεί ενώ οικόπεδο που εφάπτεται του Σχολείου θα διαμορφωθεί ως υπαίθριος χώρος δωρεάν στάθμευσης με μέριμνα και έξοδα του Πανεπιστημίου.

Ικανοποίηση από Δήμο και Πανεπιστήμιο

Η Δήμαρχος χαρακτήρισε ως ευτυχή συγκυρία την συγκεκριμένη παραχώρηση επισημαίνοντας ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη υπεραξία και ζωντάνια στην περιοχή η λειτουργία τμημάτων καλλιτεχνικού προσανατολισμού τα οποία προορίζεται να στεγαστούν στο κτήριο. Είναι κέρδος και όφελος για όλους ανέφερε η Μ. Υδραίου η οποία προανήγγειλε και άλλες ανάλογες συνεργασίες με το Ι.Πανεπιστήμιο. 

Από την πλευρά του ο Πρύτανης Ανδρ. Φλώρος ανέφερε ότι η αποκέντρωση της στέγασης τμημάτων του Ι. Π. θα δώσει λύση στο έντονο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και επεσήμανε ότι με την παραχώρηση χρήσης του εν λόγω κτηρίου αυτό αντιμετωπίζεται  σημαντικά….Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr