Κέρκυρα: Πάνω από το 2019 η κίνηση τον Απρίλιο στο αεροδρόμιο

Τα Νεα της Περιφερειας


Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο μήνας Απρίλιος στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας αναφορικά με την τουριστική κίνηση.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 460 αφίξεις, 30 περισσότερες από τον αντίστοιχο Απρίλιο του 2019. Στην πρώτη θέση των τουριστών που επέλεξαν την Κέρκυρα για τις διακοπές τους είναι  οι Βρετανοί με 152 πτήσεις, ακολουθούν οι Γερμανοί με 126, οι Ιταλοί με 65 πτήσεις και οι Γάλλοι με 20 πτήσεις. Στο μεταξύ μεγάλες είναι και οι πληρότητες των αεροσκαφών που φτάνουν στο νησί με την πλειοψηφία να ξεπερνάει το 80% ενώ σε κάποιες πτήσεις σημειώθηκε πληρότητα και 100%.

Επιπλέον ο μήνας Μάιος φαίνεται ότι θα εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα δυναμικό μήνα ενώ οι υπολογισμοί κάνουν λόγο ότι αναμένεται να ξεπεράσει τις  1100 πτήσεις του αντίστοιχου μήνα το 2019.

Σημαντικό επίσης είναι ότι πολλές εταιρείες, όπως η TUI και η Jet2 πυκνώνουν  ή προσθέτουν δρομολόγια προς Κέρκυρα ενώ επιστρέφουν στο νησί και οι Σκανδιναβοί με απευθείας πτήσεις από Οσλο, Ελσίνκι και Σκοκχόλμη. Μάλιστα από τον Ιούνιο και έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν επίσης  πτήσεις από Κροατία, Βουλγαρία και Ρουμανία.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr