Κέρκυρα: Μητρόπολη και “Μάντζαρος” τιμούν τη μνήμη του Νικηφόρου Θεοτόκη

Τα Νεα της Περιφερειας


Σειρά εκδηλώσεων προκειμένου να τιμηθεί ο δάσκαλος του γένους Νικηφόρος Θεοτόκης οργανώνουν η Ι. Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου σε δύο εμβληματικούς για τη ζωή του Ν. Θεοτόκη τόπους, τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Ιωαννου πόλεως, όπου λειτουργούσε και κήρυττε και το οίκημα της ΦΕΜ, όπου γεννήθηκε.

Το πρωί της Κυριακής στις 09:00 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωαννου πόλεως χορωστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκυρας, Παξων & ΔΝ κ. Νεκταρίου, θα ακολουθήσει μικρή ομιλία από τον Εφημέριο του Ι.Ν. Πρωτοπρεσβύτερο Αθ. Κοκκινοπουλο, ενώ στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση σε κρύπτη εντός του Ναού, οστών του Νικηφορου Θεοτόκη, παρουσία τμήματος του μουσικού σώματος της ΦΕΜ.

Στη συνέχεια, στις 11:30πμ, στην αίθουσα τελετών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος (οδός Φιλαρμονικής αρ. 23), παρουσία του Σεβασμιωτατου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την οποία θα ανοίξει ο Πρόεδρος της ΦΕΜ Ιωάννης Τριβιζά ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες για την ιστορική διαδρομή του Νικηφορου Θεοτόκη από τους κ.κ. Ιωάννη Πιερρη, τ. Πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκυρας και Κωνσταντίνο Θυμη Θεολόγο – Ιστορικό, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του Συνόλου Ξύλινων Πνευστών της «Μαντζαρος», υπό την διεύθυνση του αν. Αρχιμουσικού κ. Σπυρου Ρουβα.

 Πηγή: ertnews.gr