Κέρκυρα: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

Τα Νεα της Περιφερειας


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 158η επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα σήμερα στην Κέρκυρα. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Σήμερα τα Επτάνησα γιορτάζουν την ενσωμάτωση τους με την πατρίδα μας, ύστερα από αγώνες που οδήγησαν στην τελική δικαίωση.
“Η σημερινή επέτειος, μας υπενθυμίζει, την ευθύνη για την υπεράσπιση της Ελευθερίας, της Εθνικής ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας. Είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε τους προγόνους μας και να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα από τους αγώνες και τις θυσίες τους”, τόνισε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου στην καθιερωμένη ομιλία της στο επίσημο τραπέζι που παραθέτει ο Δήμος.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη από χθες Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν σήμερα με την παρέλαση.
Η πόλη γέμισε με θούρια και Εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές, η επίσημη δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ο πανηγυρικός της Ημέρας εκφωνήθηκε στο κτίριο της Ιονίου Βουλής από τον ιστορικός Ερευνητή Σπύρος Π. Γαούτση, Γραμματέα -Αρχειοφύλακα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας, με θέμα: “…Η Ανεξαρτησία, η Κυριαρχία και η Εθνικότης έκαστου λαού, είναι δικαιώματα φυσικά και απαράγραπτα…”. Από το ψήφισμα της Θ΄Ιόνιας Βουλής (1850).”

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου και κατόπιν η παρέλαση Παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr