Κέρκυρα: Δικαιώθηκαν οι κάτοικοι της Γαρίτσας για το γήπεδο μπάσκετ

Τα Νεα της Περιφερειας


Δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας κάτοικοι της περιοχής της Γαρίτσας,  οι οποίοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για τον θόρυβο που προκαλείται από τη λειτουργία του γηπέδου μπάσκετ στο άλσος της περιοχής. Το Πρωτοδικείο αποφάσισε τη λήψη μέτρων για την απαγόρευση της χρήσης του γηπέδου κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, σχετικά με την σχεδιαζόμενη στο πλαίσιο της ανάπλασης του άλσους, κατασκευή πίστας skate board.

Μάλιστα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνουν ότι «ο θόρυβος που προκαλείται από το μπάσκετ είναι πολύ μικρότερος από εκείνον που δημιουργείται από μία πίστα σκέιτμπορντ».

«Αν, λοιπόν, για λίγο θόρυβο βγαίνει απόφαση υπέρ των κατοίκων, τότε ποια θα πρέπει να είναι η απόφαση για θόρυβο που συγκρίνεται με αλυσοπρίονο στο ένα μέτρο (104 dB)».

«Μην ξεχνάμε, υπογραμμίζουν οι κάτοικοι ότι  σε  900τ.μ. πρασίνου θα γίνουν τσιμεντένιες κατασκευές και στα 13 μέτρα από κατοικίες θα δημιουργείται θόρυβος 104 dB ενώ η νομοθεσία σε αστική περιοχή απαγορεύει δραστηριότητες πάνω από 50 dB».Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr