Κέρκυρα: Βαρκαρόλα στον κόλπο της Γαρίτσας, σε σκηνοθεσία Πέτρου Γάλλια

Τα Νεα της Περιφερειας


Την πραγματοποίηση της “Βαρκαρόλας” στον κόλπο της Γαρίτσας στις 10 το βράδυ της 10ης Αυγούστου 2022, παραμονής του εορτασμού του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος για τη λύση της πολιορκίας της Κέρκυρας από τους Τούρκους το 1716, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, ο πρόεδρος του ΟΚΕ Βασίλης Κοντός και ο Πέτρος Γάλλιας που έχει τη σκηνοθετική επιμέλειας της εκδήλωσης που ονομάζεται “Γιορτή Θάλασσας”, ευχαρίστησαν το σύνολο των φορέων που συμμετέχουν στην οργάνωση και παραγωγή της εκδήλωσης που ευελπιστεί να καθιερωθεί και πάλι ως ετήσιος θεσμός της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κέρκυρας.

Η “Βαρκαρόλα”, είναι μια τοπική γιορτή των νεότερων χρόνων, που οργάνωσε το 1984 ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Ε.) σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της σωτηρίας του νησιού από την πολιορκία των Οθωμανών το 1716 και τη νίκη των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων που μαζί με τους Κερκυραίους και τους Επτανήσιους, κατάφεραν να κρατήσουν τα εδάφη της τότε Ενετικής Δημοκρατίας ελεύθερα από τους Οθωμανούς. 

Η σημαντική αυτή νίκη των Ευρωπαϊκών δυνάμεων, απέτρεψε την τελευταία προσπάθεια επέκτασης του Οθωμανικού κράτους προς τη Δύση. Έτσι, η Βενετία διατήρησε την παρουσία της στη Νότια Αδριατική για πάνω από αιώνα ακόμη, και τα Επτάνησα παρέμειναν ως μέρος του δυτικού κόσμου…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr