Κέρκυρα: Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Δημήτρης Καπάδοχος

Τα Νεα της Περιφερειας


Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Δημήτρης Καπάδοχος, καθηγητής της “Λεοντείου“, Διδάκτωρ Ιστορίας του Δικαίου στη Νομική Αθηνών και επί σειρά ετών πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής.

Ο Δημήτρης Καπάδοχος είχε βραβευθεί για το εκπαιδευτικό έργο του από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ και από το Υπουργείο Παιδείας με εύφημο μνεία.

Βιογραφικό 

Ο Δημήτριος Καπάδοχος του Χρήστου γεννήθηκε το 1938 στο χωριό Κάτω Γαρούνα Κέρκυρας , όπου φοίτησε μέχρι την Τετάρτη Δημοτικού. Μετά το θάνατο της μητέρας του η ζωή του άλλαξε και συνέχισε τη βασική εκπαίδευση στο Διακοπτό Αιγιαλείας. Εκεί τον ακολούθησαν ο αδελφός του Θεόδωρος και τα εξαδέλφια του Κώστας, Μιχάλης και Σπυριδούλα.

Εργαζόμενος και μελετώντας, κατόρθωσε να σπουδάσει στη Μαράσλειο Ακαδημία, Φιλολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Νομική, Πολιτικές Επιστήμες και Θεολογία. Από το 1964 υπηρέτησε ως καθηγητής στη Λεόντειο Σχολή, όπου το Υπουργείο Παιδείας του απένειμε #εύφημον μνεία# για την άριστη διδασκαλία του και ο πάπας Ιωάννης – Παύλος ο Β’ βραβείο για τη μεγάλη συμβολή του στην εκπαίδευση.

Από το έτος 1970 ασχολήθηκε με την έρευνα στο Ιστορικό Αρχείο Κέρκυρας , όπου με το υλικό που αντλήθηκε συνέγραψε τη διδακτορική του διατριβή και αναγορεύθηκε διδάκτρων της Ιστορίας του Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, αφού η εργασία του χαρακτηρίσθηκε ολόκληρη πρωτότυπη.

Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων. Συνεργάσθηκε με εφημερίδες και περιοδικά, ραδιοφωνικούς και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr