Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Αναγορεύτηκε διδάκτωρ η ΠτΔ – Μίλησε για κλιματική δικαιοσύνη

Πολιτικη


Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου αναγορεύτηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε αναγνώριση της δράσης της στο δικαστικό χώρο στα θέματα περιβάλλοντος. «Η εγγύηση του βιώσιμου περιβάλλοντος έχει υπαρξιακή σημασία για τον πολιτισμό μας. Είναι υψηλό χρέος για μας και τις επόμενες γενιές», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα Επτάνησα έχουν συνεισφέρει ανεκτίμητα, τόσο πριν όσο και μετά την ενσωμάτωσή τους, στο ελληνικό Κράτος, στα γράμματα και τις τέχνες και ηεπανίδρυση, το 1984, του Ιονίου Πανεπιστημίου έρχεται να επιστεγάσει αυτή την προσφορά, τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου

Εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για το γεγονός ότι η απόφαση αναγόρευσής της προέρχεται από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, που εδρεύει στη Ζάκυνθο, «τόπο απόλυτα συνυφασμένο με τη μελέτη και έρευνα του φυσικού περιβάλλοντος».

Η απειλή της κλιματικής αλλαγής καταλαμβάνει και τη δική μας περιοχή, την περιοχή της Μεσογείου, η οποία υφίσταται σημαντικές περιβαλλοντικές πιέσεις. Αυτές θα γίνονται όλο και πιο έντονες στο άμεσο μέλλον. Σε αυτές τις συνθήκες αναδύεται η έννοια της κλιματικής δικαιοσύνης, η οποία αντιλαμβάνεται το περιβαλλοντικό ζήτημα από μια ηθική και κατά δεύτερο λόγο νομική σκοπιά, συσχετίζοντας, μεταξύ άλλων, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις παραβιάσεις τους, πρόσθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αναφέρθηκε επίσης…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr