Ιταλικές εκλογές: Σήμερα κλείνουν τα κόμματα την προεκλογική εκστρατεία – Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν για ενδεχόμενη παρέμβαση (βίντεο)

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στην Ιταλία ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής. Στην Piazza del Popolo της Ρώμης πέφτει η αυλαία για την Κεντροαριστερά, ενώ χθες στην ίδια πλατεία έκλεισε η προεκλογική εκστρατεία της Κεντροδεξιάς παράταξης, το φαβορί των επερχόμενων εκλογών.


Ομιλίες των Μπερλουσκόνι, Λούπι, Σαλβίνι και Μελόνι – Καμία αναφορά στη Ρωσία, κοινός ‘εχθρός’ η Κίνα

Χθες το απόγευμα μια κατάμεστη Piazza del Popolo, με πολλούς νέους και κομματικές σημαίες, υποδέχτηκε τους ηγέτες της Κεντροδεξιάς παράταξης.
Η πλατεία γέμισε με χιλιάδες κόσμο και σημαίες, μέσα σε ένα γενικότερα θετικό κλίμα, παρα πολλούς νέους, με ελπίδα για αλλαγή και επίλυση των προβλημάτων. Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρής, βρέθηκε στο χώρο, και δεν αντιλήφθηκε τίποτα το ιδιαίτερα ακραίο, κανέναν φασιστικό χαιρετισμό για παράδειγμα, κάτι για το οποίο γίνεται λόγος τις τελευταίες ημέρες λόγω μεμονωμένων περιστατικών.

Η εναρκτήρια ομιλία ανήκε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ένας από του πιο αγαπητούς και σεβαστούς Ιταλούς ηγέτες ανά τον κόσμο, και ως ο τελευταίος εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Mε μια πολύ δυνατή σκηνική παρουσία, o Καβαλιέρε έδωσε το στίγμα στο όνομα της ελευθερίας, αλλά και της σημασίας μιας Ευρώπης ως στρατιωτική δύναμη, ενώ τάχθηκε κατά του Ευρωπαϊκού βέτο.

Ο Σαλβίνι κατά παράτυπης μετανάστευσης και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr