Ιταλία: Υπό όρους παραμένει το Κίνημα 5 Αστέρων στην Κυβέρνηση Ντράγκι… αλλά για πόσο;

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ένα δύσκολο πολιτικό διήμερο ξεκίνησε για την Κυβέρνηση οδηγούμενη από τον Μάριο Ντράγκι.

Βαρύς ο φάκελος του Τζουζέπε Κόντε

Σήμερα το πρωί ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, μετέβη στα γραφεία του Ιταλού Πρωθυπουργού.
Όπως μεταδίδουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, το Palazzo Chigi μίλησε για “μια θετική και συνεργατική συζήτηση κατά την οποία ο πρόεδρος του Κινήματος έθεσε πολλά θέματα σε ευθυγράμμιση με την κυβερνητική δράση”.

Στο τέλος της συνάντησης, ο πρώην ‘δικηγόρος των Ιταλών’ και πρωθυπουργός Κόντε είπε πως το Κίνημα “παραμένει στην Κυβέρνηση (…) αλλά χρειάζεται ένα ισχυρό σημάδι (αλλαγής πορείας)”. Όμως, λίγη ώρα αργότερα ο Κόντε μίλησε από την έδρα του Κινήματος με σφοδρούς τόνους, τονίζοντας πως το Κίνημα “δεν έχει δώσει διαβεβαιώσεις” στον Μάριο Ντράγκι “για την παραμονή του στην Κυβέρνηση”.
Μάλιστα, ο Τζουζέπε Κόντε είπε χαρακτηριστικά πως “δεν υπάρχει καμία λευκή επιταγή. Η κοινότητα με καλεί να βγάλω το Κίνημα από την Κυβέρνηση” και πως “το μέλλον της (κυβερνητικής) συνεργασίας μας έγκειται στις απαντήσεις που θα λάβουμε”.

Το Κίνημα 5 Αστέρων φαίνεται να θέλει να ‘δείχνει τα δόντια του’ στον Ντράγκι, υπογραμμίζοντας πως η άποψη του Κινήματος θα έπρεπε να μετράει πολύ περισσότερο.
Χρονικά, η οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ Κόντε και Ντράγκι – ή μάλλον, η τοποθέτηση του Κόντε εναντίον του Ντράγκι – φαίνεται να ξεκίνησε την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr