Ιταλία: Στις 10-11 Μαΐου ο Μάριο Ντράγκι στην Ουάσινγκτον για ενέργεια, Ουκρανία και …βράβευση

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σημαντική αναμένεται να είναι η επόμενη εβδομάδα για τις διμερείς σχέσεις Ιταλίας – ΗΠΑ, με τον Μάριο Ντράγκι να αναχωρεί για την Ουάσιγκτον το πρωί της Τρίτης 10 Μαϊου όπου νωρίς το απόγευμα (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ενέργεια και χρηματική υποστήριξη στην Ουκρανία

Όπως πληροφορεί το Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης “θα είναι μια ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί εκ νέου η ιστορική φιλία και η ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών”, εφόσον η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών χρονολογείται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στη Ρώμη τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Palazzo Chigi, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν “οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και θα επιβεβαιωθεί εκ νέου η ισχύς του Διατλαντικού Δεσμού”, με προσοχή στον “συντονισμό με τους Συμμάχους για μέτρα υποστήριξης του ουκρανικού λαού και καταπολέμησης της επιθετικότητας της Ρωσίας”.

Ένας συντονισμός, τονίζει η Ιταλική Κυβέρνηση, ο οποίος είναι “σταθερός, σε συνέχεια με τις τακτικές επαφές που διατηρούνται και εντός της Quint (της άτυπης ομάδας λήψης αποφάσεων που αποτελείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Τέσσερα Μεγάλα Κράτη της Δυτικής Ευρώπης, δηλαδή Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο)”.
Η συνάντηση “θα μπορέσει να προσφέρει μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr