Ιταλία, ο πρώην Πρωθυπουργός Giuseppe Conte στην ΕΡΤ: Δεν θέλω Κυβερνητική κρίση, δεν βλέπω ότι θα σταλούν τανκ στην Ουκρανία

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το απόγευμα στην Ένωση Ξένου Τύπου της Ιταλίας, στη Ρώμη, παρευρέθη ο Πρόεδρος του Κινήματος 5 Αστέρων και πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, κ. Giuseppe Conte, ο οποίος προέβη σε δίωρη συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης.

Με τον Μάριο Ντράγκι να έχει επιστρέψει από την Αμερική, υπενθυμίζουμε πως η Ιταλία είναι κοντά στο ‘πράσινο φως’ για την τρίτη αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, θέμα του οποίου υπήρξε η αφορμή να ξεκινήσει προ εβδομάδων ενδοκυβερνητική διαμάχη με το Κίνημα 5 Αστέρων.
Το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαϊου ο Πρόεδρος Κόντε τόνισε σε εκπομπή του δικτύου La7 πως η τελευταία αποστολή όπλων που θα στείλει η Ιταλία – και η οποία φαίνεται πως θα περιέχει όλμους, εκτοξευτές Stinger, πολυβόλα, βολές και αντιαρματικούς εκτοξευτές και ίσως ακόμη και μερικά άρματα μάχης, όπως αναφέρει η Corriere della Sera – θα πρέπει να είναι και η τελευταία. Χαρακτηριστικά, ο Κόντε δήλωσε πως “μετά την τρίτη αποστολή, πιστεύω ότι η Ιταλία συνέβαλε. Η Ιταλία έχει ήδη συνεισφέρει, και πρέπει τώρα να είναι στην πρώτη γραμμή της ειρήνης”.

Με σχετικό ερώτημά του, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ιταλία, Κρίστιαν Μαυρής, επικεντρώθηκε στο μείζον θέμα των στρατιωτικών προμηθειών, πόσο μάλλον και στη θέση του Κινήματος 5 Αστέρων το οποίο, υπενθυμίζουμε, είναι και κόμμα του Κυβερνητικού Συνασπισμού υπό την καθοδήγηση του Μάριο Ντράγκι.

(Κρίστιαν Μαυρής)
Στο θέμα της ενδοκυβερνητικής σύγκρουσης…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr