Ιταλία: Οι επιχειρήσεις θα δημοσιοποιούν τους λογαριασμούς ενέργειας – Ρεκόρ στα 315 ευρώ/MWh το φυσικό αέριο

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ενδιαφέρον προκαλεί η πρωτοβουλία της Ιταλικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Fipe-Confcommercio, η οποία προβλέπει τη δημοσιοποίηση των υπέρογκων λογαριασμών ενέργειας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται “Λογαριασμοί στη βιτρίνα” και θα πραγματοποιείται από τους διαχειριστές δημόσιων καταστημάτων και επιχειρήσεων που σχετίζονται με την Fipe-Confcommercio, οι οποίοι θα λάβουν ένα κάδρο-πλαίσιο για να κρεμάσουν και για να εμφανίζουν τους πιο πρόσφατους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας, πρόκειται περί «σημαντικής επιχείρησης διαφάνειας σε εθνικό επίπεδο» ώστε πολίτες και θαμώνες των μπαρ και εστιατορίων να αντιληφθούν «σε ποια δραματική κατάσταση αναγκάζονται να λειτουργούν οι επιχειρήσεις».

«Οι λογαριασμοί είναι τερατώδεις» τονίζει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. «Τριπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν, λόγω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου. Μια κατάσταση που αναγκάζει τους εμπόρους να πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στις αυξήσεις τιμών, έως τώρα πολύ μέτριες, και στην αναστολή των εργασιών εν αναμονή της αποφασιστικής παρέμβασης της Κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον Aldo Cursano, αντιπρόεδρο της Fipe-Confcommercio «με αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος κατά 300% εργαζόμαστε με ένα όπλο στραμμένο στον κρόταφο. Εάν η Κυβέρνηση δεν παρέμβει, είτε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr