Ιταλία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ρώμη – Υπό έλεγχο ύστερα από πολλές ώρες

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Ρώμη, στην περιοχή του πάρκου Centocelle, το Σάββατο 9 Ιουλίου, λίγο πριν τις 5 μ.μ. τοπική ώρα.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα υπήρξαν αλυσιδωτές εκρήξεις, οι οποίες φαίνεται να αφορούν διαλυτήρια κέντρου απόσυρσης αυτοκινήτων, ενώ η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στη βλάστηση του πάρκου Centocelle στο Ανατολικό τμήμα της Ιταλικής Πρωτεύουσας.

Αναπτύχθηκαν πυκνοί μαύροι καπνοί που κύκλωσαν την ευρύτερη περιοχή, και έτσι οι αρχές εκκένωσαν διαμερίσματα και καταστήματα εκεί όπου οι καπνοί είχαν δημιουργήσει αποπνιχτική ατμόσφαιρα και στους δρόμους.

Ο Δήμος κάνει λόγο για “δραματική κατάσταση” και έκανε έκκληση οι πολίτες να κρατούν κλειστά τα παράθυρα και να χρησιμοποιούν μάσκες”, ενώ η πυρκαγιά καταπολεμήθηκε με περίπου 100 πυροσβέστες, 50 οχήματα αλλά και ρίψεις από ελικόπτερο.

Το σύννεφο είναι ορατό σε όλο το Κέντρο και στο Νότιο τμήμα της πόλης, και από το Circo Massimo, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η συναυλία των Maneskin, παρουσία 70.000 κόσμου.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, μόνο μετά τις 9:30 μ.μ. ώρα Ιταλίας η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα. 

Γενικότερα υπάρχει αναστάτωση για το περιστατικό, και αν και μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται τραυματίες, οι υγειονομικές αρχές είναι σε κατάσταση επιφυλακής για περιστατικά αναπνευστικών προβλημάτων.

Η σημερινή είναι η τέταρτη μεγάλη πυρκαγιά που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr