Ιταλία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Δυτική Λιγουρία – Στάχτη περισσότερα από 400 εκτάρια βλάστησης, στους 70 οι εκτοπισμένοι

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Φαίνεται να καλυτερεύει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο 6 Αυγούστου και η οποία έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Villanova d’Albenga, κοντά στη Σαβόνα, στη Δυτική ακτή της Λιγουρίας.

Σε εγρήγορση βρίσκονται δεκάδες πυροσβέστες και περίπου 70 εθελοντές, με την υποστήριξη εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, μεταξύ αυτών ελικόπτερα και 3 Canadair. Μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα πρόβλημα αποτέλεσε και ο εφοδιασμός με καύσιμα για τα εναέρια μέσα, τα οποία χρειάστηκαν να φτάσουν για ανεφοδιασμό μέχρι τη Γένοβα – πρόβλημα το οποίο αποκαταστάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Αυγούστου.

Μέχρι στιγμής κάηκαν περίπου 400 εκτάρια πυκνής βλάστησης, απειλήθηκαν πολλά σπίτια και οι φλόγες πλησίασαν και το τουριστικό θέρετρο του Alassio, το οποίο την καλοκαιρινή περίοδο φιλοξενεί πολλούς τουρίστες από τις περιφέρειες του Ιταλικού Βορρά.

Οι Περιφερειακές Αρχές κάνουν λόγω για «ανυπολόγιστη ζημιά στην πράσινη κληρονομιά της περιοχής». Ο Εισαγγελέας της Σαβόνα άνοιξε φάκελο δικογραφίας κατά αγνώστων για την υπαιτιότητα πρόκλησης πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα διεξάγονται έρευνες για να εκτιμηθεί εάν επρόκειτο περί εμπρησμού.

Δεν αναφέρονται θύματα ή τραυματίες, ενώ υπήρξαν συνεχείς αναζωπυρώσεις της ξερής από την παρατεταμένη ξηρασία βλάστησης.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr