Ιταλία: Λέγκα και Αδέλφια της Ιταλίας σε συμπαγή καταψήφιση της Ευρωπαϊκής έκθεσης κατά της Ουγγαρίας – Σάλος με «αμφιλεγόμενες» δηλώσεις της Μελόνι περί άμβλωσης

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την έκθεση σύμφωνα με την οποία η Ουγγαρία ορίζεται ως «συστημική απειλή» για τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ, φαίνεται πως τα Ιταλικά Δεξιά κόμματα Λέγκα και Αδέλφια της Ιταλίας αντιτάχθηκαν με συμπάγεια.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, το στοιχείο προκύπτει από τις αναλύσεις των μεμονωμένων αποτελεσμάτων ψηφοφορίας του Ευρωεπιμελητηρίου, εφόσον η Κοινοβουλευτική Ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας και οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές ψήφισαν κατά της έκθεσης.
Η έκθεση ορίζει την Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν ως «εκλογική απολυταρχία» και ζητά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Τα σχόλια κατά της εν λόγω καταψήφισης ποικίλουν. Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος, Λία Κουαρταπέλε, σχολιάζει πως «η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας παίρνουν το μέρος του Όρμπαν. Ακόμα και σήμερα. Ενάντια στα ιταλικά συμφέροντα».

Με παρόμοιους τόνους ο Γραμματέας του κόμματος +Europa, Μπενεντέτο Ντέλα Βέντοβα, ο οποίος δήλωσε πως «Σαλβίνι και Μελόνι καταψήφισαν (την έκθεση). Ο Όρμπαν ήταν πάντα φίλος και μοντέλο για αυτούς. Όποιος μοιάζει, επιλέγει τον όμοιό του».

Τζόρτζια Μελόνι, υπέρ ή κατά της άμβλωσης;

Εν τω μεταξύ σεισμό προκάλεσαν οι δηλώσεις της ηγέτιδας του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη διάρκεια προεκλογικής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr