Ιταλία: Εφετείο θέτει εκτός εκλογικής κούρσας νεοφασιστικό κόμμα – Πυροβολισμοί κατά της γραμματείας Κεντροδεξιού υποψηφίου στην Καλαβρία

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ενόψει των πολιτικών εκλογών, πριν από λίγες μέρες τα ιταλικά κόμματα και κινήματα παρουσίασαν πρώτα τα σύμβολά τους και ύστερα τις λίστες των υποψηφίων τους. Ανάμεσα σε αυτά, παρουσιάστηκε και το νεοφασιστικό κόμμα Φόρτσα Νουόβα (‘Νέα Δύναμη’).

Μάλιστα μόλις τη Δευτέρα 22 Αυγούστου οι ηγέτες του κόμματος ανακοίνωσαν ότι η κατάθεση των λιστών αποδεικνύει ότι «το κίνημα δεν έχει διαλυθεί, είναι ζωντανό και αρχίζει να αντεπιτίθεται».

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την ανακοίνωση και το Εφετείο της Βενετίας προέβη σε απόφαση να μην αποδεχτεί τις λίστες του εν λόγω νεοφασιστικού κόμματος, αποκλείοντάς το από την προεκλογική κούρσα.

Αναλυτικά, όπως μεταφέρουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, το κόμμα δεν πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, εφόσον δεν είχαν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες υπογραφές.
Έτσι η Φόρτσα Νουόβα προέβη σε ‘σχέδιο Β’ και εισήγαγε στο εκλογικό της σύμβολο τα αρχικά της ένωσης APF (Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία) η οποία και συγκεντρώνει τα ευρωπαϊκά εθνικοεπαναστατικά και νεοφασιστικά κόμματα.
Όμως το Εφετείο της Βενετίας απέρριψε τον εν λόγω συνδυασμό, και έτσι το κόμμα αποκλείστηκε οριστικά από την εκλογική αναμέτρηση – τουλάχιστον τοπικά.

Η απόφαση έπεσε σαν ‘κεραυνός’ και αποτελεί πλήγμα για το κόμμα, το οποίο ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση. Τώρα αναμένεται να δούμε το πως θα αντιδράσουν και άλλα Εφετεία…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr