Ιταλία, Εθνικές Εκλογές: Η Λεπέν υπέρ του Σαλβίνι, ο Κλινγκμπάιλ κατά της «μεταφασίστριας» Μελόνι και ο Μπερλουσκόνι στο …TikTok

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές στην Ιταλία. Ύστερα από 18 μήνες κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, αναμένεται να ανέβει στην εξουσία – βάσει δημοσκοπήσεων και εκτός απροόπτου – η Κεντροδεξιά παράταξη, με πρώτο κόμμα αυτό των Αδελφών της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι.

Πρόκειται για τις τελευταίες ημέρες, με το κλείσιμο της εκστρατείας των διαφόρων κομμάτων και παρατάξεων σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας. Παράλληλα, έρχονται δηλώσεις και ευχές υπέρ (και κατά, σε διάφορες περιπτώσεις) Ιταλών πολιτικών και από το εξωτερικό.

Ο Σαλβίνι άλλαξε ιδέα για τον Πούτιν κατά τη διάρκεια του πολέμου – Οι ευχές της Λεπέν

Η Μαρίν Λεπέν έστειλε ένα θερμό ευχετήριο μήνυμα στον Ματέο Σαλβίνι. «Καλή τύχη Ματέο! Ακόμα και πάντα μαζί σου!», σύμφωνα με ανακοινωθέν του κόμματος της Λέγκα.
Λίγο αργότερα, δημοσίευμα της Bloomberg μεταδίδει δήλωση του Σαλβίνι, σύμφωνα με την οποία η γνώμη του για τον Πούτιν «άλλαξε κατά τη διάρκεια του πολέμου, γιατί όταν κάποιος αρχίζει να εισβάλλει, να βομβαρδίζει, να στέλνει τανκς σε άλλη χώρα, όλα αλλάζουν».

Klingbeil (Γερμανία) κατά της «μεταφασίστριας» Μελόνι

«Μετά από αυτή την επίσκεψη στο Βερολίνο είμαι πολύ αισιόδοξος. Το λέω με κάθε αποφασιστικότητα, υπάρχει κοινή δέσμευση και συνειδητοποίηση ότι το ενεργειακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί από κοινού με τις χώρες». Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr