Ιταλία: Ανάρτηση του Ντμίτρι Μεντβέντεβ ανεβάζει τους τόνους της εκλογικής εκστρατείας

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σφοδρότατες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία ανάρτηση στο Telegram του πρώην Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η ανάρτηση αναφέρει πως (στις κάλπες) «θα θέλαμε να δούμε τους Ευρωπαίους πολίτες όχι μόνο να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τις ενέργειες των κυβερνήσεών τους, αλλά και να λένε κάτι πιο συνεκτικό. Για παράδειγμα, ότι τους καλούν να λογοδοτήσουν, τιμωρώντας τους για την προφανή βλακεία τους».

Άμεσες ήταν οι πολύπλευρες αντιδράσεις για την παρέμβαση του Μεντβέντεφ στις επιλογές των πολιτών από τα περισσότερα κόμματα.
Ο ΥπΕξ Λουίτζι Ντι Μάιο μίλησε για μια «ανησυχητική παρέμβαση της Ρωσικής Κυβέρνησης στις ιταλικές εκλογές» και ζήτησε μια συλλογική αντίδραση από τις ιταλικές πολιτικές δυνάμεις για μια ξεκάθαρη αποστασιοποίηση από τη ρωσική προπαγάνδα «χωρίς καμία συστολή».

Κατά των παρεμβάσεων τοποθετήθηκε και ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα. Μάλιστα σε συνέντευξή του στο Tg1, ο Λέτα τόνισε πως “ζητάμε από όλα τα μέρη να πουν όχι σε αυτές τις παρεμβάσεις” ενώ μιλώντας για τη Λέγκα υπογράμμισε πως το κόμμα “έχει μια συμφωνία που υπογράφηκε το 2017 με την Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Πούτιν. Αυτή η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί, αν δεν το κάνουν είναι ένα σοβαρότατο γεγονός για την κυριαρχία της χώρα μας”.

Έμμεση η απάντηση του Σαλβίνι στον Λέτα μέσω συνέντευξης στο Tg4 (και νωρίτερα μέσω tweet), όπου τόνισε πως “τα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr