Ιταλία: Άνδρας παρασύρθηκε από τα κύματα για 6 χιλιόμετρα εν μέσω κακοκαιρίας

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Κυριολεκτικά από θαύμα διασώθηκε ο 29χρονος Mattia Veronese ο οποίος στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου θέλησε να κολυμπήσει με τέσσερις φίλους του στο Πόρτο Τόλε, στην περιοχή Ροβιγκόττο, κοντά στο δέλτα του ποταμού Πάδου στα σύνορα Βένετο-Εμίλια Ρομάνια.

Οι πέντε άνδρες έπεσαν στη θάλασσα παρόλες τις απαγορευτικές συνθήκες που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν ο νεαρός να παρασυρθεί από τα ρεύματα, γνωστά για την επικινδυνότητά τους σε αυτό το τμήμα της Αδριατικής θάλασσας.

Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα από τις Αρχές, και οι ελπίδες ο άνδρας να βρεθεί ζωντανός ήταν πραγματικά ελάχιστες. Όμως ο Mattia εντοπίστηκε 9 ώρες αργότερα 6 χιλιόμετρα νοτιότερα, γαντζωμένος στα βράχια.

Σύμφωνα με την μητέρα του, ο νεαρός άνδρας προσπάθησε να κολυμπήσει για να σωθεί, όμως τα ρεύματα τον παρέσυραν, η περιοχή έχει λασπώδη βυθό, και μάλιστα ο ίδιος χτύπησε σε βράχια πολλές φορές.
Ο 29χρονος βρίσκεται καλά στην υγεία του, αν και υπό παρακολούθηση κυρίως λόγω αφυδάτωσης.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr