Ισπανική αεροπορική εταιρεία παρήγγειλε ένα στόλο από νέα υβριδικά αερόπλοια

Νεα


Καθώς η αναζήτηση για λιγότερο βλαβερές για το περιβάλλον αερομεταφορές συνεχίζεται, μια ισπανική αεροπορική εταιρεία ανέλαβε την τεράστια πρόκληση να παραγγείλει νέα υβριδικά αερόπλοια.

Η Air Nostrum, η οποία εκτελεί πτήσεις υπό την περιφερειακή ομπρέλα της Iberia από τη βάση της στη Βαλένθια, παρήγγειλε 10 αεροσκάφη Airlander 10, με προγραμματισμένη παράδοση για το 2026.

Προηγουμένως, οι κατασκευαστές του αερόπλοιου είχαν προβλέψει ότι το αεροσκάφος  το οποίο παρουσιάστηκε το 2016 θα ήταν έτοιμο να μπει σε λειτουργία έως το 2025.

Κατασκευασμένα από τη Hybrid Air Vehicles (HAV) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τα υβριδικά αερόπλοια θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 90%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πετάνε με ήλιον και ηλεκτρική ενέργεια, και θα χωρούν 100 επιβάτες ενώ θα πετούν συνήθως σε απόσταση 300-400 χιλιόμετρα (186-249 μίλια), σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Βεβαίως μην περιμένετε μια γρήγορη πτήση, αφού η μέγιστη ταχύτητα θα είναι 80 μίλια την ώρα (129 χλμ).

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από έξι μήνες «αυστηρών μελετών και επεξεργασίας μοντέλων» των εσωτερικών ισπανικών δρομολογίων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Η HAV λέει ότι στο μέλλον, πιθανές διαδρομές μικρής εμβέλειας  θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το Λίβερπουλ προς  Μπέλφαστ (168 μίλια), το Σιάτλ προς  Βανκούβερ (127 μίλια) και το Όσλο προς  Στοκχόλμη (263 μίλια).

Το αεροσκάφος μπορεί να πραγματοποιεί ταξίδια από σημείο σε σημείο, καθώς δεν χρειάζεται διάδρομο προσγείωσης…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr