Ισπανικά ΜΜΕ: Ο Χουάν Κάρλος επιστρέφει στην Ισπανία έπειτα από τρία χρόνια

Νεα


Την Ισπανία θα επισκεφθεί ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος μετά από δύο χρόνια απουσίας, αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ. Από τον Αύγουστο του 2019 ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος ζει μόνιμα στο Άμπου Ντάμπι. Από τότε μέχρι σήμερα ο ισπανικός Τύπος επικαλείται πληροφορίες για πιθανές ημερομηνίες επιστροφής του στην Ισπανία ή έστω σύντομης επίσκεψής του.

Τα ισπανικά μέσα αναφέρουν στο σύνολό τους ότι ο πρώην βασιλιάς θα επισκεφθεί την Γαλικία και ιδιαίτερα το Sanxenxo στην Ποντεβέδρα στις 21 και 22 Μαΐου προκειμένου να συμμετάσχει στο Ισπανικό Κύπελλο Ιστιοπλοΐας κατηγορίας 6 μέτρων, το οποίο θα χρησιμεύσει ως προπόνηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας του οποίου η έκδοση για το 2022 θα λάβει χώρα στη Γαλικία από τις 10 Ιουνίου. Ο επίτιμος βασιλιάς επικοινώνησε τηλεφωνικά την περασμένη εβδομάδα με το πλήρωμα του πλοίου του, το Bribón, ενημερώνοντας ότι ήθελε να παρευρεθεί σε αυτή τη δοκιμή, αλλά ότι είναι “απροπόνητος” επειδή δεν έχει σαλπάρει από τον Αύγουστο του 2019, όταν υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη θεσμική επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι του βασιλιά Φελίπε όπου παρόλο που δεν τον επισκέφτηκε, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πατέρα του. Ο λόγος της επίσκεψης του βασιλιά Φελίπε στο Αμπου Ντάμπι ήταν για να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του πρώην αρχηγού κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Khalifa Bin Zayed al Nahyan. Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση μεταξύ…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr