Ισπανία: Οι αρχές εντόπισαν ένα γιοτ και άλλα περιουσιακά στοιχεία 15 Ρώσων ολιγαρχών

Νεα


Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν περιουσιακά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, εταιρειών και τουλάχιστον ενός πολυτελούς σκάφους – που ανήκουν σε 15 Ρώσους ολιγάρχες που περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ, δήλωσε σήμερα στο Reuters ένας αξιωματούχος.

Ο Μαριάνο Γκαρσία Φρέσνο, επικεφαλής της υπηρεσίας που καταπολεμά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δήλωσε ότι η υπηρεσία εντόπισε δραστηριότητα μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, καθώς οι ολιγάρχες προσπαθούσαν να μεταβιβάζουν τα μερίδιά τους σε ορισμένες εταιρείες σε συγγενείς ή συνεργάτες για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

«Είχαν ήδη αρχίσει να μεταβιβάζουν μερίδια – ειδικά σε ισπανικές εταιρείες – ή μετοχές σε ξένες εταιρείες», είπε ο Ισπανός αξιωματούχος.

«Εντοπίσαμε περίπου 15 άτομα από αυτήν τη λίστα (κυρώσεων της ΕΕ) και άλλα 105 άτομα που συνδέονται με αυτούς ή μέλη των οικογένειών τους (…) Υπάρχουν άτομα που είναι λιγότερο γνωστά στη λίστα, αλλά μερικά από αυτά ήταν από τα πιο γνωστά».

Κάθε εβδομάδα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα, προσθέτοντας εκατοντάδες κορυφαίους πολιτικούς, επιχειρηματίες και στρατιωτικούς στη μαύρη λίστα της.

Ωστόσο, η εφαρμογή των κυρώσεων αντιμετωπίζει νομικούς περιορισμούς και δυσκολίες στον εντοπισμό των πραγματικών ιδιοκτητών περιουσιακών στοιχείων, όπως ακίνητα, πολυτελή σκάφη ή τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αυτή…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr