Ισπανία: Ερευνητές προσδιόρισαν την πλήρη αλληλουχία του ιού της ευλογιάς των πιθήκων – Στα 84 τα κρούσματα

Νεα


Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε συνολικά 84 θετικά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ισπανία, 25 περισσότερα από χθες, σύμφωνα με αναλύσεις που έγιναν στο Εθνικό Μικροβιολογικό Κέντρο του Ινστιτούτου Υγείας Carlos III.

Η υπουργός Υγείας, Καρολίνα Ντάριας, ενημέρωσε ότι η Ισπανία θα συμμετάσχει στην κεντρική αγορά εμβολίων και αντιικών φαρμάκων κατά της ευλογιάς των πιθήκων, που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο μεταξύ ερευνητές στο Ινστιτούτο Υγείας Carlos III (ISCIII) κατάφεραν να προσδιορίσουν την πλήρη αλληλουχία του ιού που προκαλεί την ευλογιά των πιθήκων που κυκλοφορεί στην Ισπανία από δείγματα 23 ασθενών. Επιτεύχθηκε από μια ομάδα από το εργαστήριο Arbovirus και τις Μονάδες Γονιδιωματικής και Βιοπληροφορικής αυτού του Ινστιτούτου – που εξαρτώνται από το Υπουργείο Επιστημών και Καινοτομίας – και το επίτευγμα θα επιτρέψει τη διενέργεια πιο προηγμένων αναλύσεων για τη λήψη δεδομένων για τη συμπεριφορά του και καλύτερη κατανόηση για την προέλευση, την κυκλοφορία και την διάδοσή του.

Η ανάλυση των ερευνητών επιβεβαιώνει ότι η παραλλαγή που προκαλεί τα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ισπανία είναι αυτή της Δυτικής Αφρικής, αυτή με τη μικρότερη μολυσματικότητα και θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς του παθογόνου. Μέχρι αυτή την Πέμπτη, το ISCIII έχει αναλύσει 157 ύποπτα κρούσματα, εκ των οποίων τα 84 ήταν θετικά και τα 73 αρνητικά.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο υπάρχουν δύο διαφορετικές…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr