Ινδία: Αστυνομικός κατηγορείται ότι βίασε 13χρονο θύμα ομαδικού βιασμού

Νεα


Η ινδική αστυνομία συνέλαβε έναν αξιωματικό της, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε ένα 13χρονο κορίτσι στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, το οποίο είχε καταφύγει σε εκείνον για να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό του, ένα περιστατικό το οποίο προκάλεσε οργή σε μια χώρα που είναι γνωστή για τις επιθέσεις εναντίον των γυναικών.

Ο επικεφαλής ενός αστυνομικού τμήματος της πόλης Λαλιτπούρ, που βρίσκεται σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νοτίως της ινδικής πρωτεύουσας, είναι ένας από τους τέσσερις που συνελήφθησαν χθες, Τετάρτη, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας του κρατιδίου. “Αυστηρά μέτρα θα ληφθούν εναντίον όσων κριθούν ένοχοι“, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Πρασχάντ Κουμάρ, ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. “Το θύμα του βιασμού εισήχθη στο νοσοκομείο της περιοχής για θεραπεία“, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Reuters δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον κατηγορούμενο αξιωματικό για να του ζητήσει να σχολιάσει καθώς έχει τεθεί υπό κράτηση. Το περιστατικό έγινε γνωστό αυτή την εβδομάδα όταν η έφηβη, η οποία προέρχεται από μια κατώτερη ινδουιστική κάστα, κατάφερε να υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία. Σε αυτήν αναφέρει ότι βιάστηκε ομαδικά από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι στις 22 Απριλίου την μετέφεραν σε ένα γειτονικό κρατίδιο, αλλά λίγες ημέρες αργότερα κατάφερε να τους ξεφύγει και στις 27 Απριλίου κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα, όπου βιάστηκε ξανά.

Πολιτικοί και ακτιβιστές απαίτησαν την λήψη επειγόντων μέτρων…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr