Ιερουσαλήμ: Συγκρούσεις με δεκάδες τραυματίες στη διάρκεια κηδείας

Νεα


Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και άλλοι συνελήφθησαν στη διάρκεια συγκρούσεων με την ισραηλινή αστυνομία τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ στο περιθώριο της κηδείας ενός Παλαιστίνιου που είχε τραυματιστεί στην Πλατεία των Τεμενών.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην κηδεία του 23χρονου Ουάλιντ αλ Σαρίφ ο οποίος υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματα που υπέστη τρεις εβδομάδες νωρίτερα στη διάρκεια συγκρούσεων με την ισραηλινή αστυνομία στην Πλατεία των Τεμενών. Η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στην Πλατεία όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και στη συνέχεια προς ένα νεκροταφείο στην Παλιά Πόλη.

Από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με την ισραηλινή αστυνομία στη διάρκεια της νεκρικής πομπής τραυματίστηκαν 71 άνθρωποι, κυρίως από πλαστικές σφαίρες και βομβίδες κρότου, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. Δεκατρείς άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά της η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για 15 συλλήψεις στη διάρκεια «βίαιων ταραχών», τις οποίες προκάλεσαν κάποιοι άνθρωποι «που πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, τούβλα και άλλα βαριά αντικείμενα» εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα επεισόδια, διευκρίνισε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, επιβεβαίωσε από την πλευρά της η Ένωση Παλαιστίνιων Κρατούμενων. Οι νέες…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr