Ιαπωνία: Στο έλεος του χειρότερου καύσωνα, εδώ και 147 χρόνια, για 7η ημέρα η χώρα

Νεα


Για έβδομη ημέρα ο χειρότερος καύσωνας εδώ και 147 χρόνια εξακολουθεί να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Ιαπωνία.

Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην περιοχή γύρω από το Τόκιο η θερμοκρασία παραμένει εδώ και μία εβδομάδα πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν προβλέπεται να αλλάξουν το Σαββατοκύριακο.

Στην πόλη Ναγκόγια, στη δυτική Ιαπωνία, το θερμόμετρο προβλέπεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τη θερμοκρασία να εκτιμάται ότι θα πέσει τη Δευτέρα.

Στην πόλη Ισεζάκι το θερμόμετρο έδειξε σήμερα 40,3 βαθμούς, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος στην Ιαπωνία, ενώ στο κέντρο του Τόκιο το θερμόμετρο έφτασε τους 37 βαθμούς.

Οι αρχές της Ιαπωνίας δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για ενδεχόμενα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω αύξησης και των τιμών ενέργειας, γεγονός που αυξάνει τις εκκλήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία περισσότερων πυρηνικών αντιδραστήρων.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επιμείνουν και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να χαλαρώσουν τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

“Καθώς αυξάνει τον κίνδυνο θερμοπληξίας, παρακαλώ βγάλτε τις μάσκες σας στους εξωτερικούς χώρους αν είστε μακριά από…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr