Θ. Τσούχλος (ΟΛΜΕ) στο Πρώτο: Υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία στην αντιμετώπιση ζητημάτων bullying (audio)

Νεα


«Χάθηκε ένα νέο παιδί, αξιόλογο, αθλητής. Είδαμε σίγουρα ότι οι συμμαθητές του μίλησαν για αυτή την παρενόχληση, ότι υπήρχε bullying. Προσπαθούμε να καταλάβουμε πόσο το θέμα αυτό ήταν γνωστό στην σχολική κοινότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος μιλώντας για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή, καθώς συμμαθητές του καταγγέλλουν ότι υφίστατο εκφοβισμό στο σχολείο του. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία» επισήμανε στην διάρκεια της εκπομπής «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Έχουμε αναζητήσει τους συναδέλφους και η τοπική ΟΛΜΕ θα επισκεφθεί το σχολείο. Αυτή η διαδικασία θέλει πολλή προσοχή γιατί τα παιδιά είναι πολύ ταραγμένα σε αυτό το σχολείο τώρα. Πρέπει πρώτα να ηρεμήσουν, να δουν και τα ίδια, τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί μέσα στο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί φυσικά» προσέθεσε ο κ. Τσούχλος.

Ο σχολικός εκφοβισμός και τα κρούσματα βίας ιδιαίτερα μετά την πανδημία αυξήθηκαν πάρα πολύ, σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι που έχει επισημάνει η ΟΛΜΕ από το 2021. «Από τον Δεκέμβριο ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας να λάβει μέτρα, να το συζητήσουμε και να αναζητήσουμε τις καλύτερες λύσεις. Η κ. Κεραμέως κατά καιρούς κάνει κάποιες δηλώσεις οι οποίες όμως δεν έχουν καμιά πρακτική εφαρμογή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούχλος.

Σε σχέση με το τι κάνουν οι εκπαιδευτικοί σε τέτοια ζητήματα υποστήριξε ότι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr