Θ. Πλεύρης: Το σχέδιο για τη στελέχωση και κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Χανίων

Τα Νεα της Περιφερειας


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, για τις δομές, τις υπηρεσίες και την παροχή υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Χανίων.


Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε την προκήρυξη 4.000 θέσεων νοσηλευτών και 700 θέσεων ιατρών.

«Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη των 4000 θέσεων νοσηλευτών ήδη βρίσκεται στον ΑΣΕΠ και μέσα στις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί. Αφορά στο σύνολο της κάλυψης των θέσεων που έχει ζητήσει το νοσοκομείο Χανίων. Αντίστοιχα θα βγει προκήρυξη των 700 γιατρών».

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει εξάμηνη παράταση της θητείας των υπό συνταξιοδότηση γιατρών ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα δοθούν νέα οικονομικά και άλλα κίνητρα, προκειμένου να μην καταστούν άγονες οι προκηρύξεις προσλήψεων νέων ιατρών στο ΕΣΥ.: «Εκεί υπάρχει πρόβλημα σε στοχευμένες ειδικότητες γιατί ήδη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βγει αυτές οι ειδικότητες αλλά έχουν χαρακτηριστεί άγονες. Οπότε με κίνητρα τα οποία επεξεργάζεται η αναπληρώτρια υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά”.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι στο νοσοκομείο Χανίων έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης τα ΤΕΠ τα οποία θα έχουν πλήρη αναβάθμιση. “Γίνεται και ενεργειακή αναβάθμιση και η στόχευση μας είναι με 450 εκατομμύρια που έχουμε για τα νοσοκομεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τις προκηρύξεις 6000 ατόμων, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr