Θ. Πλεύρης: Επιτυχημένη η επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ (video)

Πολιτικη


Τις εκτιμήσεις του για την αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπoυργού στις ΗΠΑ , εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μία ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, γιατί δόθηκε η δυνατότητα σε Έλληνα πρωθυπουργό για πρώτη φορά, να μιλήσει στην Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, όπως πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι ο πρωθυπουργός ανέδειξε τις στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, έκανε συσχέτιση με τη σημερινή κατάσταση που υπάρχει στην Ουκρανία, παράλληλα έθεσε την εικόνα της συμμάχου χώρας των ΗΠΑ και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο, κάνοντας αναφορά μέσα στους αντιπροσώπους των ΗΠΑ για την Κύπρο και τον ελληνισμό.

Θεωρώ ότι από μόνη της αυτή η δυνατότητα που δόθηκε είναι πάρα πολύ σημαντική και αντιστοίχως δεν έμεινε σε ένα επίπεδο συμβολικό, έμεινε σε ένα επίπεδο ουσίας και η αποδοχή που έτυχε από τους εκπροσώπους του αμερικανικού λαού, ήταν αποδοχή που έδειχνε ότι οι ελληνικές θέσεις, η ελληνική αντίληψη, οι ελληνικές αρχές και αξίες, βρίσκουν αναφορά και στην αμερικανική πολιτεία. Οπότε ήταν μία επιτυχημένη παρουσία πρωθυπουργού, που για πρώτη φορά ήταν σε τόσο αναβαθμισμένο επίπεδο.

Δεν θεωρούμε ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός και ο εκνευρισμός που υπάρχει στην Τουρκία, ότι για πρώτη φορά δημιουργούμε συνθήκες ισορροπίας στον εναέριο χώρο μας είναι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr