Θ. Πλεύρης από Ηράκλειο: Εντός του έτους το 50% του πληθυσμού θα έχει τον δικό του προσωπικό γιατρό

Νεα


Πάνω από 250 κλίνες, που είχαν διατεθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά covid19 έχουν πια αποδεσμευτεί και δοθεί πίσω σε κλινικές για ασθενείς “non covid”.

Αυτό ανέφερε σήμερα σε ημερίδα  του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με θέμα “Προκλήσεις και διδάγματα για το Sars-CoV-2” ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη. Ο κ. Πλεύρη είπε ότι “από τη στιγμή που έχουμε κάτω από 100 διασωληνωμένους λόγω κορονοϊού, οι 600 κλίνες που είχαν παραχωρηθεί δεν χρειάζονται”, ωστόσο συμπλήρωσε ότι δυστυχώς το προσωπικό στα νοσοκομεία δε σταματάει να πιέζεται, γιατί όταν πέφτει ο covid ανεβαίνουν τα non covid περιστατικά καθώς και τα χειρουργεία που είχαν μείνει πίσω.
Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι γνωρίζει ότι οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου είναι πολύ μεγάλες, όμως επεσήμανε ότι το υπουργείο στοχεύει σε μεταφορές γιατρών μέσα στο καλοκαίρι αλλά και σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προχωρήσουν τα χειρουργεία που εκκρεμούν. Για τα κενά εργαζομένων στα νοσοκομεία, ο κ. Πλεύρης είπε ότι “τα όποια κενά στο σύνολό τους καλύπτονται με την υπάρχουσα προκύρηξη των νοσηλευτών και με αυτή που θα έρθει σε 15 μέρες για το ιατρικό προσωπικό”. Οι εκτιμήσεις, πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας, είναι πως η αύξηση των κρουσμάτων στο πλαίσιο του νέου κύματος της πανδημίας στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν θα πιέσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σε ό,τι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr