Θ. Πελαγίδης (ΤτΕ) στο Πρώτο: Πάνω από τις προβλέψεις οι ταξιδιωτικές εισπράξεις- Στα 20 δισ. φέτος έναντι 18 δισ. το 2019 (audio)

Οικονομια


Η αβεβαιότητα είναι τεράστια, υπάρχουν προβλήματα πολυπαραγοντικά, ο πληθωρισμός που έχει έρθει από την ενέργεια και τα βασικά αγαθά είναι ένα κομμάτι αντικειμενικού πληθωρισμού κόστους και έχει εμπεδωθεί, έχοντας αγγίξει όλη την γκάμα του καλαθιού, ανέφερε σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Θεόδωρος Πελαγίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ωστόσο, ο κ. Πελαγίδης υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής η ανάπτυξη υπάρχει με τα στοιχεία να είναι αρκετά καλά. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές των αγαθών πάνε καλά, ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων πάει καλά, οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται, 10% από τον προηγούμενο μήνα και από πέρσι, ο κύκλος εργασιών στο χονδρικό εμπόριο έχει αυξηθεί κατά 25%, στο λιανεμπόριο 18% και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις που προϋπολογίζονταν στα 16 δισ. ευρώ περίπου, το 80% δηλαδή του 2019 που ήταν 18,1 δισ., θα ξεπεράσουν τα 20 δισ.

«Αυτά υπάρχουν όλα και πιέζουν τις τιμές. Δεν υπάρχει τίποτα καλό που να μην κάνει και λίγο κακό στην οικονομία και το αντίστροφο» τόνισε ο κ. Πελαγίδης.

Παράλληλα προσέθεσε ότι τα δημόσια έσοδα που είναι αυξημένα κατά 3,5 δισ. δείχνουν ότι υπάρχουν έσοδα από φόρους. «Άρα υπάρχουν εισοδήματα. Δεν λέω ότι υπάρχουν παντού και σε όλους αλλά υπάρχουν έσοδα, υπάρχει δαπάνη,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr