Θ. Κοντογεώργης στο Πρώτο: Σχέδιο πανδημίας και για την ενεργειακή κρίση (audio)

Πολιτικη


Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ένα σχέδιο αντίστοιχο με αυτό που εφάρμοσε για την πανδημία εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Πατάμε εκεί, γιατί πρόκειται για μια εξωγενή κρίση, χρειάζεται μια κοινωνική υποστήριξη και χρειάζεται να προστατεύσουμε από τη συντριβή νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για αυτό έχουμε προχωρήσει στο πρόγραμμα επιδότησης λογαριασμών, με την επιστροφή των υπερκερδών των επιχειρήσεων, προκειμένου να ενισχύσουμε πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών για να μην επηρεαστεί ο στόχος για το έλλειμμα και την επενδυτική βαθμίδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προκειμένου να μην συνθλιβούν από το βάρος της ενεργειακής κρίσης. Γιατί προφανώς, όταν έχουμε καταστάσεις κοινωνικής αποσύνθεσης, υπονομεύονται οι δημοκρατικές λειτουργίες της κάθε κοινωνίας» τόνισε. Επομένως, όπως είπε, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και με την πανδημία όπου «ενισχύσαμε με έναν επαρκή σε μεγάλο βαθμό τρόπο, την οικονομία τις επιχειρήσεις και την εργασία».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ευρωπαϊκό σχέδιο για την ενεργειακή επάρκεια και την αποκλιμάκωση των τιμών, σημείωσε ότι χρειάζεται εκ μέρους της ΕΕ μια ολιστική αντιμετώπιση κάτι που δεν έγινε,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr