Θ. Κιουρτζής: Παλαιότερα με 20 € έβαζες 15 λίτρα βενζίνη και τώρα βάζεις 10 – Απαιτούνται μέτρα στήριξης των πρατηριούχων (video)

Οικονομια


Μικρή αποκλιμάκωση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις τιμές των καυσίμων δίνοντας μια μικρή ανάσα στους καταναλωτές. Για την ενεργειακή κρίση, τις επιπτώσεις στην αγορά υγρών καυσίμων και τη νοθεία μίλησε στην ΕΡΤ ο Θέμης Κιουρτζής, πρ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων τονίζοντας ότι «ο κλάδος δεν πέρασε ποτέ χειρότερα».
Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» οι πρατηριούχοι είναι και αυτοί θύματα της ενεργειακής ακρίβειας που έχει μειώσει την κατανάλωση, γεγονός που δημιουργεί δυσκολία στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

«Έχουμε αποκλειστεί από όλα τα επιδοτούμενα κεφάλαια από τη Πολιτεία ενώ μας έχουν πάρουν τα χρήματα και από το πλαφόν» είπε ο κ. Κιουρτζής επισημαίνοντας ότι οι πρατηριούχοι καλούνται να αντεπεξέλθουν με λιγότερες καταναλώσεις.

«Παλαιότερα με 20 € έβαζες 15 λίτρα βενζίνη και τώρα βάζεις 10. Ο προϋπολογισμός ο οικογενειακός δεν σου επιτρέπει να ξαναβάλεις. Ο καταναλωτής έχει μειώσει τις μετακινήσεις του, πηγαίνει πιο κοντά για να κάνει το μπάνιο του. Το διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί και συνεπώς ο όγκος των καυσίμων που πωλείται είναι μικρότερος» δήλωσε ο πρ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Πρόβλημα η παραβατικότητα στον κλάδα

Αναφερόμενος στο άλλο μεγάλο θέμα που ταλανίζει τον κλάδο, τη νοθεία των καυσίμων, ο κ. Κιουρτζής μέσα από τη θεσμική του ιδιότητα παραδέχθηκε ότι «ένα κομμάτι της υγιούς κατανάλωσης έχει να κάνει και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr