Θ. Κικίνης, πρόεδρος ΔΟΕ για τα τεστ Pisa: Tο υπουργείο να εστιάσει στην παιδαγωγική αντίληψη του σχολείου (video)

Νεα


Τι είναι η «ελληνική Pisa» και ποιες είναι οι ενστάσεις των δασκάλων κλήθηκε να απαντήσει ο Θανάσης Κικίνης, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα ως ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είναι ότι αντιδρούμε γενικά σε οποιαδήποτε κατάσταση. Οι εξετάσεις είναι και αυτές μέλος της σχολικής πραγματικότητας, φτάνει να εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για το όφελος των παιδιών», δήλωσε ο κ. Κικίνης.

Μιλώντας για την περίφημη εξέταση διαγνωστικού χαρακτήρα PISA για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Γ’ τάξης Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών τόνισε ότι «η διαφωνία της ΔΟΕ είναι ως προς την στόχευση» και όπως εξήγησε ότι σχολεία με διαφορετικό υπόβαθρο καλούνται να εξεταστούν στα ίδια θέματα.

«Η αντίληψή μας δεν έχει να κάνει με συντεχνιακά ζητήματα, αλλά με το πώς οραματιζόμαστε παιδιά ευτυχισμένα και να μην είναι πιεσμένα και να βρίσκονται διαρκώς σε μία μέγγενη» δήλωσε.

Και όπως είπε «υποτίθεται ότι το υπουργείο θέλει να βγάλει συμπεράσματα για να μπορέσει να φτιάξει τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Εμείς λέμε ότι το υπουργείο πρέπει να εστιάσει στην παιδαγωγική αντίληψη του σχολείου. Η φιλοσοφία μας είναι ότι χτίζεις για να αξιολογήσεις και δεν πας να αξιολογήσεις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr