Θ. Βασιλακόπουλος: Σύσταση για εμβολιασμό στους άνω των 30 με την 4η δόση – Ο ιός έχει αλλάξει πολύ (video)

Νεα


Υπέρ του εμβολιασμού με την τέταρτη δόση, τάχθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο».

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βεβαίως και παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού, η οποία είναι πολυπαραγοντική.

Κατ’ αρχήν τα περισσότερα μέτρα έχουν αρθεί, ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε είναι χρήσιμο, τα κρούσματα υπάρχουν και γιατί επικράτησε το Όμικρον 4 και το Όμικρον 5 και γιατί έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχει γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου και η ανοσία έχει μειωθεί και γιατί άνοιξε ο τουρισμός και έπρεπε να ανοίξει, γιατί είμαστε ανταγωνιστική χώρα με άλλες χώρες που επίσης έχουν τουρισμό και εκεί δεν υπήρχε κανένα μέτρο και γιατί και εμείς οι Έλληνες, δεν θέλαμε να συνεχίσουμε τα μέτρα.

Το να έχουμε κρούσματα είναι πολύ μικρότερο πρόβλημα, από το να έχουμε νοσηλείες, διασωληνωμένους και νεκρούς και αυτή τη στιγμή με την τέταρτη δόση του εμβολίου, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε 100% ότι κάποιος δεν θα κολλήσει, γιατί ο ιός έχει αλλάξει πολύ, μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε σε τρομερά υψηλό ποσοστό, ότι και να κολλήσει, δεν θα μπει στο νοσοκομείο, δεν θα νοσηλευτεί, δεν θα μπει στη ΜΕΘ, δεν θα πεθάνει.

Άρα η δικιά μου άποψη είναι όσοι περισσότεροι Έλληνες πάνω από τα 30 να κάνουν την τέταρτη δόση, αυτό μόνο καλό θα κάνει και καμία επιπλοκή δεν έχει.

Το πιο εξελιγμένο εμβόλιο θα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr