Θ. Βασιλακόπουλος: Ο Κένταυρος δεν θα επικρατήσει στην Ελλάδα – Είναι η 3η εβδομάδα που έχουμε αποκλιμάκωση (video)

Νεα


«Δυστυχώς το Διαδίκτυο ενώ είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για την ενημέρωση, για την επιστήμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με πολύ λανθασμένο τρόπο και οποιοδήποτε ψεύτικο γεγονός μπορεί να παρουσιαστεί ως γεγονός και να δημιουργήσει μεγάλες εντυπώσεις» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στις ψευδείς ειδήσεις (fake news) που εξακολουθούν να διακινούνται για την πανδημία του κορονοϊού.
Επιχειρώντας να εξηγήσει τον μεγαλο αριθμό ψευδών ειδήσεων για τα εμβόλια ο καθηγητής Πνευμονολογίας δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι όσοι ήταν επιρρεπείς στον φόβο αποδέχονταν οτιδήποτε κυκλοφορούσε στο Διαδίκτυο «ως την αποκαλύπτική αλήθεια»

Ο Κένταυρος δεν θα επικρατήσει στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στις παραλλαγές και τις μεταλλάξεις του ιού και ειδικά στον “Κένταυρο” επισήμανε ότι δεν έχει δημιουργήσει μεγάλα ζητήματα όπου έχει εμφανιστεί.

«Το πρόβλημα το είχε δημιουργήσει στην Ινδία που είχαν ένα τεράστιο κύμα με την μετάλλαξη Δέλτα και δεν είχαν σοβαρό κύμα Όμικρον. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα επικρατήσει στην Ελλάδα. Ο ιός συνεχώς εξελίσσεται, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτός θα είναι ο Κένταυρος» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ειδικό «το φθινόπωρο θα έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια τα οποία θα περιλαμβάνουν προστασία και εναντίον των στελεχών Όμικρον. Τα όποια νέα στελέχη θα είναι μετεξέλιξη των υπάρχοντων στελεχών που κυκλοφορούν. Τα εμβόλια που θα έρθουν θα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr