Θρίλερ με τον Nord Stream 1 – Επανέναρξη την Πέμπτη «βλέπουν» Ρώσοι αξιωματούχοι

Νεα


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της επαναλειτουργίας ή όχι του Nord Stream 1 μόλις ολοκληρωθούν οι δεκαήμερες προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η Ρωσία θα αποκαταστήσει την παροχή φυσικού αερίου εγκαίρως, αλλά στα επίπεδα προ της 11ης Ιουλίου. Η Gazprom εκείνη την περίοδο είχε μειώσει την τροφοδοσία στο 40%, επικαλούμενη καθυστέρηση στην παράδοση τουρμπίνας από τον Καναδά. «Η Gazprom θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την 11η Ιουλίου» δήλωσε μια από τις πηγές σχετικά με τις ποσότητες φυσικού αερίου που αναμένονται μέσω του Nord Stream 1 από την Πέμπτη.

Σήμερα πάντως, οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 αυξήθηκαν για δεύτερη φορά, όπως δείχνoυν τα στοιχεία στον ιστότοπο του αγωγού, με ροές 23.681 kwh/h μεταξύ 17.00 και 19.00 ώρα Ελλάδος. Μια παρόμοια αιχμή παρατηρήθηκε πριν από δύο ώρες, όταν οι ροές εκτινάχθηκαν από το μηδέν στις 27.137 kwh/h για μια ώρα πριν τις 15.00 ώρα Ελλάδος. Οι ροές πριν την διακοπή λειτουργία του αγωγού ανέρχονταν σε 29 εκατομμύρια kwh/h.

Η εφημερίδα Kommersant έγραψε χθες, επικαλούμενη άτομα που είναι γνώστες του θέματος, ότι ο Καναδάς έστειλε την τουρμπίνα αεροπορικώς στην Γερμανία στις 17 Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών. Μια από τις πηγές ανέφερε ότι η τουρμπίνα είναι αδύνατον να εγκατασταθεί εκ νέου έως τις 21 Ιουλίου. Η εταιρεία Gazprom και Nord Stream 1, δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σχολιάσουν το ζήτημα.

Νωρίτερα η εφημερίδα Wall Street…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr