Θρήνος στη Βρετανία για τον θάνατο της Ελισάβετ – Το πρώτο μήνυμα του Καρόλου Γ’

Νεα


Το πρώτο 24ωρο μετά την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, στο πρόσωπο της οποίας καταγράφονται εβδομήντα χρόνια παγκόσμιας ιστορίας, βρίσκει το Ηνωμένο Βασίλειο βυθισμένο στο πένθος.

Από το πρωί της Παρασκευής αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές παγκοσμίως, καθώς η οικογένειά της και το παλάτι προετοιμάζουν το δεκαήμερο πρόγραμμα που υπαγορεύει το πρωτόκολλο μέχρι την κηδεία της.

Οι καμπάνες σήμαναν πένθιμα και σε όλη τη χώρα αντήχησαν κανονιοβολισμοί, 96 κάθε φορά, όσα και τα χρόνια της ζωής της. Από το Παλάτι του Μπάκινχαμ μέχρι το Κάστρο Μπαλμπόραλ και το Γουίνσορ, οι Βρετανοί αφήνουν λουλούδια τιμώντας τη γυναίκα που υπήρξε σύμβολο του έθνους επί επτά δεκαετίες.

Στο πρώτο του μήνυμα προς το λαό του, ο Κάρολος ο Γ’ απέτισε φόρο τιμής στην Ελισάβετ.

«Είχε ζεστασιά, χιούμορ και την ικανότητα να βλέπει το καλύτερο στους ανθρώπους» τόνισε.

Ευχαρίστησε τη μητέρα του για την αγάπη και την αφοσίωση που έδειξε στην οικογένειά της αλλά και στην οικογένεια των Εθνών και κατέληξε λέγοντας ελπίζω άγγελοι να σε συνοδέψουν στην τελευταία σου κατοικία.

Θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη, υπογράμμισε.

Η οικογένεια επιστρέφει στο Λονδίνο

Εν μέσω εθνικού και προσωπικού πένθους τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται στο Λονδίνο. Ο πρώτος που προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα ήταν ο πρίγκιπας Χάρι που δεν πρόλαβε να φτάσει στο Μπαλμόραλ εγκαίρως για ν’ αποχαιρετήσει τη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr