Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα είναι ισχυρή και τα σύνορά μας στον Έβρο απροσπέλαστα – Για εσωτερική κατανάλωση οι στρατιωτικές απειλές Ερντογάν

Νεα


Μήνυμα προς την Τουρκία και τον Πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν προσωπικά, πως η Ελληνική Αστυνομία και ο Στρατός δεν θα επιτρέψουν να περάσει κανείς παράνομα από τον Έβρο καθώς τα σύνορα φυλάσσονται με αποφασιστικό τρόπο 24 ώρες το 24ωρο, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι «η Τουρκία εφαρμόζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας στον Έβρο, επιχειρώντας μία βάναυση, ανήθικη, παράνομη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων, των παράτυπων, παράνομων μεταναστών, τους οποίους ουσιαστικά τους σπρώχνει από τον Έβρο να περάσουν στην Ελλάδα, να περάσουν στην Ευρώπη», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο τον Αύγουστο απετράπη η είσοδος 40.000 παράτυπων μεταναστών και από την αρχή του χρόνου πάνω από 150.000.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τους μετανάστες που ανέφεραν οι Τούρκοι ότι δήθεν βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο, χωρίς να βρεθεί κανείς, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για τακτικισμούς και προβοκάτσιες και υπογράμμισε, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Οι γείτονές μας δυστυχώς προκαλούν, κάνουν τακτικισμούς, στήνουν προβοκάτσιες. Προχθές δυο-τρεις φορές έκαναν ΝΟΤΑΜ προς την ελληνική πλευρά ότι δήθεν βρίσκονταν μετανάστες σε κάποια νησίδα η οποία ήταν από την ελληνική πλευρά του Έβρου. Εμείς ως σοβαρό και αξιόπιστο κράτος, ελέγχουμε και κάνουμε διαδικασίες έρευνας σε κάθε περίπτωση, δεν μπόρεσαν να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr