Θέματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ συζήτησαν Στόλτενμπεργκ και Τσαβούσογλου

Νεα


ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Aριάνα Φερεντίνου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

Εξ άλλου, ο Εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν συμμετείχε σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Εκτός από τον Καλίν, συμμετείχε ο Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας Jens Plötner, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου Stephen Lovegrove και ο Γενικός Διευθυντής Εξωτερικών υποθέσεων και ασφάλειας του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών Philippe Errera.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 29-30 Ιουνίου, οι διαδικασίες αίτησης ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και η διαδικασία αποστολής σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, θέματα Αιγαίου και Μεσογείου, καθώς και περιφερειακά ζητήματα όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Τονίστηκε η σημασία της αλληλεγγύης της συμμαχίας σε μια εποχή που συνεχίζονται οι παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και η ανάγκη να επιδειχθεί μια σαφής στάση κατά της τρομοκρατίας χωρίς διακρίσεις. Επίσης…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr