Η Credit Suisse κρίθηκε ένοχη σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος που συνδέεται με κύκλωμα κοκαΐνης  

Νεα


Το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας αποφάσισε την καταδίκη της τράπεζας Credit Suisse για ξέπλυμα χρήματος ενός Βούλγαρου διακινητή κοκαΐνης.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη ελβετικής τράπεζας, σε μιά απόφαση η οποία δίνει τέλος σε μια πολύκροτη υπόθεση που αμαύρωσε το κύρος της μεγάλης ελβετικής τράπεζας.

Στην Credit Suisse θα επιβληθεί πρόστιμο 2 εκατ. ελβετικών φράγκων ή 2,1 εκατ. δολαρίων με βάση την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Σε μια προσπάθεια της να κάνει damage control για την επιβαρυμένη εικόνα της, η Credit Suisse, έχει υποστηρίξει ότι τα όσα της καταλογίζονται χρονολογούνται σε μια εποχή όπου τα πρότυπα συμμόρφωσης των τραπεζών ήταν λιγότερο αυστηρά.

Η τράπεζα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά σκανδάλων που έχουν παρασύρει τη μετοχή της σε χαμηλά που «φλερτάρουν» με το αρνητικό ρεκόρ ενώ ενδέχεται να της ασκηθεί μια δεύτερη ποινική δίωξη για μια άλλη υπόθεση αργότερα εφέτος

Η Credit Suisse είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της επειδή για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορήθηκε πολλά χρόνια μετά τα επίμαχα γεγονότα, και εξέφρασε την «έκπληξή της» στα τέλη του 2020, όταν οι Ελβετοί εισαγγελείς την κατηγόρησαν δημόσια για αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεδομένου ότι τα φερόμενα εγκλήματα έλαβαν χώρα μεταξύ 2004 και 2008.

Η Credit Suisse δήλωσε κατά την προανάκριση ότι «απορρίπτει ανεπιφύλακτα ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία, οι εισαγγελείς μπορούν να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr