Η Blue Origin πραγματοποίησε πτήση στο διάστημα για τουρίστες

Νεα


Η διαστημική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, έστειλε μια Αιγύπτια και έναν Πορτογάλο στο διάστημα για πρώτη φορά την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ενός 10λεπτου τροχιακού ταξιδιού με τον πύραυλο New Shepard, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πλήρωμα αποτελούνταν από έξι διαστημικούς τουρίστες, οι οποίοι πλήρωσαν ένα άγνωστο ποσό για να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τη δυτική πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ. Η διαστημική κάψουλα, μόλις προωθήθηκε στο διάστημα από έναν εκτοξευτή, έφτασε σε υψόμετρο άνω των 100 χιλιομέτρων πριν επιστρέψει στη Γη, κάνοντας μια αργή κάθοδο, με τη βοήθεια αλεξίπτωτων, πριν προσγειωθεί στην έρημο.

Στην τροχιά, οι επιβάτες μπόρεσαν να βιώσουν την κατάσταση της έλλειψης βαρύτητας και αποσπάστηκαν από τις πολυθρόνες τους για λίγες στιγμές. Μπόρεσαν επίσης να θαυμάσουν την καμπυλότητα της Γης μέσα από τα φινιστρίνια της διαστημικής κάψουλας.

Αυτή ήταν η έκτη διαστημική τουριστική πτήση της Blue Origin μέσα σε περίπου ένα χρόνο. Ανάμεσα στους επιβάτες της πρώτης πτήσης, που έγινε στα τέλη Ιουλίου 2021, ήταν και ο Τζεφ Μπέζος.

Η Αιγύπτια Sara Sabry, μηχανικός στο επάγγελμα και ιδρύτρια μιας εταιρίας που υποστηρίζει τη διαστημική έρευνα, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Space for Humanity», στόχος του οποίου είναι ο εκδημοκρατισμός της πρόσβασης στο διάστημα.

Στην τροχιακή πτήση της Πέμπτης συμμετείχε και ο Μάριο Φερέιρα, Πορτογάλος επιχειρηματίας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr