Η ΥΦΥΠΕΞ της Γερμανίας στην ΕΡΤ: Η Ελλάδα καλύτερα προετοιμασμένη από την Γερμανία στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Πολιτικη


«Η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από την Γερμανία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», δήλωσε στην ΕΡΤ η Γερμανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Άννα Λούρμαν, που βρίσκεται στην Αθήνα  για επίσκεψη εργασίας. Σε συνέντευξή της στην Φάνη Παπαθανασίου, η κ. Λούρμαν  μιλησε για τα σχέδια του Βερολινου για το ζήτημα  της ενεργειακής επάρκειας και αναφέρθκε στα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας των Γερμανών για την αντιμετώπιση της κρίσης τον χειμώνα. 

Η Γερμανίδα ΥΦΥΠΕΞ Άννα Λούμαν, τόνισε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου LNG, προσπαθώντας να βρει εναλλακτική λύση για ερχόμενο χειμώνα, που θα ενταθεί η ενεργειακή κρίση. Ως προς τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που έχει θεσπίσει η Γερμανία, η κ. Λούρμαν ανέφερε ότι τα μέτρα περιλαμβάνουν πολύ απλά πράγματα, όπως τη μη φωταγώγηση των δημόσιων κτιρίων, όταν δεν υπάρχει ανάγκη.

Συνέντευξη: Φάνης Παπαθανασίου

Πηγή: ΕΡΤΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr