Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει με LNG την ευρωπαϊκή αγορά – Ο Μ. Σαλ θα επισκεφθεί Ρωσία και Ουκρανία

Οικονομια


Επίσκεψη στη Ρωσία και την Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει σύντομα ο  πρόεδρος της Σενεγάλης Μάκι Σαλ, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Αφρικανικής Ένωσης. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Σαλ είπε ότι έλαβε την εντολή από την Αφρικανική Ένωση για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού. Διευκρίνισε ότι η Ρωσία είχε απευθύνει πρόσκληση αλλά η επίσκεψη, που αρχικά σχεδιαζόταν για τις 18 Μαΐου, δεν έγινε «για λόγους προγραμματισμού» και έτσι προτάθηκαν νέες ημερομηνίες.

Με βάση όσα συμφωνήθηκαν «θα πάω φυσικά στη Μόσχα και επίσης στο Κίεβο και δεχτήκαμε επίσης να συνεδριάσουμε με όσους ηγέτες της Αφρικανικής Ένωσης το επιθυμούν και με τον πρόεδρο (της Ουκρανίας) Ζελένσκι, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους Αφρικανούς ηγέτες. Θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων», είπε.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει διχάσει τις αφρικανικές χώρες, ενώ πλήττει σκληρά και τις οικονομίες τους, λόγω της αύξησης της τιμής των σιτηρών και τις ελλείψεις σε καύσιμα.

Η Σενεγάλη, που διατηρεί στενούς δεσμούς με τις δυτικές χώρες, εξέπληξε στις 2 Μαρτίου, όταν απείχε από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την έγκριση μιας απόφασης που απαιτούσε από τη Ρωσία «να σταματήσει αμέσως την προσφυγή στη βία» σε βάρος της Ουκρανίας. Ωστόσο, στις 24 Μαρτίου ψήφισε υπέρ μιας δεύτερης απόφασης που απαιτούσε από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο….Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr