“Η Σάμος αλλάζει”: Η υποχρηματοδότηση είναι το πρόβλημα των Πανεπιστημίων και όχι η παραβατικότητα

Τα Νεα της Περιφερειας


«Το πρόβλημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν είναι η παραβατικότητα των φοιτητών, αλλά η μεγάλη υποχρηματοδότηση» ανέφερε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» Νίκος Ζάχαρης, σχολιάζοντας το θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στις ορκωμοσίες νεοπροσληφθέντων ως Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έκανε γνωστό ότι ειδικά στους πανεπιστημικούς χώρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου (στα 6 νησιά που αναπτύσσονται σχολές και τμήματα) η εγκληματικότητα είναι μηδαμινή.

Ο κ. Ζάχαρης παραθέτοντας το λειτουργικό κόστος του νέου σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας που υπολογίζεται στα 30 εκ. € ετησίως -όσο είναι η ετήσια επιχορήγηση σε έξι από τα μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας: του ΕΜΠ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και των πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Κρήτης, Πατρών και Αιγαίου, κατέδειξε την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, τη χρόνια υποστελέχωση τους και την ελλιπή ενίσχυση των παροχών της φοιτητικής μέριμνας για να υποστηρίξουν τις σπουδές των φοιτητών.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr